IKF U19 Open European Korfball Championship - 30 maart t/m 1 april 2018 - Kalverdijkje Leeuwarden

Are You Ready?

Van 30 maart t/m 1 april 2018 zullen de nationale U19-teams van België, Brazilië, Catalonië, Tsjechië, Engeland, Duitsland, Hongarije, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal en Turkije elkaar ontmoeten op het IKF U19 Open Europees Korfbalkampioenschap 2018 in Friesland, Nederland. (Locatie: Kalverdijkje Sporthal, Leeuwarden)

Het U19-toernooi is dit jaar een speciaal toernooi, terwijl dit lang bestaande evenement voor de allereerste keer een officiële IKF-status heeft.

De 13 teams van editie 2018 zijn verdeeld in drie pools. Op de eerste dag van het toernooi worden de meeste poulewedstrijden gespeeld. De resterende poulewedstrijden worden gespeeld op het eerste deel van de tweede dag. Later op de dag spelen de 8 hoogst geplaatste landen de kwart- en halve finales. Terwijl de 5 teams met de laagste score hun toernooi in een nieuwe pool zullen voortzetten. Op de derde en laatste dag wordt het definitieve klassement beslist en wordt duidelijk wie zich IKF Open U19 Europese Korfbal-kampioen van 2018 mag noemen.

Elke wedstrijd (behalve de laatste dag) duurt twee keer 15 minuten echte speeltijd met een rustpauze van 4 minuten. Als er na de reguliere speeltijd geen winnaar is, bepaalt een gouden doelperiode van 5 minuten wie er als winnaar uitkomt.