Waar zijn de korfballers uit Mongolië?

Het is het grote mysterie van deze editie van U19 KWC in Leeuwarden: waar zijn de Mongoliërs? Waar de toernooi-organisatie vrijdag nog de hoop had dat de debutanten toch nog zouden komen opdagen, is die zo langzamerhand vervlogen.

Het is een domper op een verder succesvol toernooi, vindt Geert Keuning van de toernooi-organisatie. ,,Maar als ze vandaag toch nog arriveren, dan kunnen ze een oefenwedstrijd spelen en de finale bijwonen'', zegt hij.

Los van de organisatorische gevolgen van de 'no show' van de korfbaldebutanten op het KWC U19 - op het laatste moment moest het programma worden aangepast en het speelschema gewijzigd - vindt Keuning het vooral sneu voor de gastgezinnen. ,,Die stonden allemaal die klaar om de spelers en begeleiders van het korfbalteam uit Mongolië op te vangen en een paar mooie dagen in Leeuwarden te bezorgen.''

Vrijdag is nog contact geweest met de delegatie. Toen was het bericht dat het team daadwerkelijk onderweg was. Hemelsbreed is de afstand tussen de hoofdstad Ulaanbaatar en Leeuwarden liefst 6558 kilometer. Sinds vrijdag is er echter geen enkel contact meer geweest tussen het team uit Mongolië en de organisatie in het Kalverdijkje.